......آموزشیاران پرچمداران سوادآموزی
بسوی نوربا سوادآموزی با عزم ملی و مدیریت جهادی
 
 
   
     
      
     

 
تاریخ خبر :   

  مصوبات كميته برنامه ريزي اداره كل آموزش و پرورش استان قزوين

براي تشويق معلمان مشاركت كننده در امر سوادآموزي

 
 



مصوبات كميته برنامه ريزي اداره كل آموزش و پرورش استان قزوين

براي تشويق معلمان مشاركت كننده در امر سوادآموزي

كميته برنامه ريزي اداره كل آموزش و پرورش در جلسه 167 در مورخه 11/7/92 موارد

زير را درجهت تشويق معلمين محترم براي همكاري در برنامه هاي سوادآموزي مصوب نمود :

1-      مناطق مي توانند معلمین  داراي کسر ساعت موظف را در امر سوادآموزی بکارگیری نمایند.

 

2-      میزان ساعت کاری معلمین داوطلب ، به عنوان مسئول سوادآموزی مجتمع ها ، برابر با ساعات کاری در مقطع تحصیلی مربوطه قرار داده شود .

 

3-       به هر معلمی که (براساس شرح وظايفي كه توسط معاونت نهضت تهيه و اعلام خواهد شد ) به عنوان مسئول سوادآموزی مجتمع ها همکاری نماید، در پایان دوره با توجه به فعالت آن ها ، تقدیر نامه ای از سوی مدیر کل محترم یا روسای مناطق اهدا شود.

 

4-      معلمین همکاری کننده به عنوان مسئول سوادآموزی مجتمع ها با توجه به نقش آن ها ، جزء عوامل مؤثر مشمول دریافت حق الزحمه از محل 10 درصد عوامل اجرایی برون سپاری سوادآموزي  قرار گیرند.

 

5-      منا طق برای انتخاب مسؤول سوادآموزی مجتمع ها برابر سهمیه ابلاغی براساس اهداف کمی اقدام نموده ومنتظر پوشش  75 سوادآموز نباشند.

 

6-       در هر مدرسه تا 15 آبان ماه یک جلسه شورای معلمان ، ویژه برنامه های سوادآموزی اختصاص داده شده و صورتجلسات مربوطه از طریق منطقه جمع آوری و به صورت اسکن شده به اداره کل ارسال شود.

 

7-      در هر مدرسه تا 15 آبان ماه یک جلسه انجمن اولیاء و مربیان ، ویژه برنامه های سوادآموزی اختصاص داده شده و صورتجلسات مربوطه از طریق منطقه جمع آوری و به صورت اسکن شده به اداره کل ارسال شود.

 

8-      به استناد نامه شماره 91/2/1/1149 مورخه 91/4/17وزرات متبوع ، برای معلمان داوطلب همکاری به عنوان مسئول سوادآموزی مجتمع ها ،در صورت تأمین کلیه اعتبارات توسط معاونت سواد آموزی و رعایت مقررات مربوطه ،دوره توجیهی  ضمن خدمت برگزار گردد.

 

9-      نظر به پیشنهاد مدیر کل محترم ، با انتقالی معلمانی که بتوانند20 نفر بی سواد را  با تاييد معاونت سواداموزي ، با سواد نمایند، موافقت خواهد شد.

 







تاریخ: چهار شنبه 17 مهر 1392برچسب:,
ارسال توسط شبنم مختاری
 

معاون آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی، جدیدترین اطلاعات و آمار مربوط به بی‌سوادان و

دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل را ارائه کرد.

 

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس «توانا»، موضوع سوادآموزی در کشورمان یکی از مباحث بسیار مهم پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به شمار می‌رود و تشکیل این سازمان مبین اهمیت این موضوع است.

ریشه‌کنی بیسوادی و به صفر رساندن آن تا سن 49 سالگی یکی از مهمترین اهداف سازمان نهضت سوادآموزی است که این در جهت فعالیت‌هایی را نیز آغاز کرده است.

از این رو با یکی از دست اندرکاران اصلی سازمان نهضت سواد آموزی گفت‌وگویی انجام و راهکارهای سرعت‌بخشی به سوادآموزی و همچنین حقایق واقعی مربوط به نرخ بیسوادی در کشور مشخص شد.

مهدی‌زاده، معاون آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی در گفت‌وگوی تفصیلی با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس «توانا»، مبنای آمار کلی بیسوادان در کشور را سرشماری عنوان کرد و آمارهای ثبتی را مبنای کار ندانست.

فارس: آیا قرار نیست برنامه‌ریزی دقیقی انجام شود که تا پایان برنامه پنجم توسعه، بیسوادی در کشورمان به صفر برسد؟

مهدی‌زاده: بله، قرار را که از آمار کسر نمی‌کنند، بلکه هر زمانی که اتفاق افتاد، آمار را کسر می‌کنند.

فارس: در حال حاضر وضعیت سوادآموزی در مناطق محروم نسبت به مناطق شهری چگونه است؟ درصد یا آماری در این باره دارید؟

مهدی‌زاده: متأسفانه آماری ندارم؛ به این دلیل که آمار سرشماری به تازگی به دست ما رسیده است. آمار سرشماری به تفکیک آبادی و مناطق هم‌اکنون به دست ما رسیده است و هنوز تفکیک و تحلیل نکرده‌ایم.

فارس: آیا تاکنون هیچ تحلیلی درباره وضعیت سوادآموزی انجام شده است؟

مهدی‌زاده: الان در حال انجام کار هستیم؛ پیش از این آمار کلی را به ما ارائه کرده بودند و الان هم آمار به تفکیک آبادی به دست ما رسیده است و روی آن مشغول کار کردن هستیم و هنوز آماری استخراج نشده و قابل ارائه به بیرون نیست.

*تعداد افراد بازمانده از تحصیل مشخص است، اما نمی‌توانیم بگوییم

فارس: آیا تعداد دانش‌آموزان و افراد بازمانده از تحصیل در اختیار سازمان نهضت سواد آموزی قرار دارد؟

مهدی‌زاده: مشخص است، اما ما نمی‌توانیم بگوییم و باید از خود متولیان آموزش و پرورش این آمار را دریافت کنید؛ زیرا هنگامی که ما این آمار را ارائه می کنیم آنها ناراحت می‌شوند؛ این آمار باید از معاونت آموزش ابتدایی دریافت شود.

فارس: اتفاقاً با خانم قربان، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش صحبت داشتیم و این آمار را از وی درخواست کردیم، اما خانم قربان گفتند که خودشان آمار مربوط به بازمانده‌ از تحصیل‌ها را از سازمان نهضت سوادآموزی و مرکز آمار دریافت می‌کنند، شما هم از آنها بگیرید.

مهدی‌زاده: من این آمار را به معاون آموزش ابتدایی می‌توانم بدهم اما به شما نمی‌توانم ارائه کنم؛ آنها فردا یقه ما را می‌گیرند که شما چه کاره هستید که این آمار را ارائه کردید؛ ما هر سال با توجه به امکاناتی که وجود دارد می‌توانیم آمار بازمانده از تحصیل را حتی به نام آنها به دست بیاوریم و متوجه شویم چه کسانی به مدرسه نرفته‌اند؛ زیرا اطلاعات ثبتی کودکان تا 6 سال وجود دارد و آمار دانش‌آموزان هم وجود دارد؛ کافی است کد ملی‌ها را با هم مطابقت دهیم سپس مشخص می‌شود چه کسانی به مدرسه نرفته‌اند.

فارس: خب این کاری که شما عنوان می‌کنید ساده به نظر می‌رسد، پس چرا این آمار را در اختیار رسانه‌ها قرار نمی‌دهید؟

مهدی‌زاده: بله، کار خیلی ساده‌ای است، اما من نمی‌توانم این آمار را در اختیار شما قرار دهم؛ من خودم این آمار را استخراج می‌کنم و در اختیار آموزش و پرورش قرار می‌دهم؛ اما به شما نمی‌توانم بدهم.

فارس: حداقل درصد دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل را به جای آمار دقیق ارائه کنید.

مهدی‌زاده: با عرض شرمندگی نمی‌توانم؛ زیرا یکبار این کار را انجام داده‌ایم و ناراحت شده‌اند.

*خیلی‌ها از ارائه آمار بازمانده از تحصیل‌ها ناراحت می‌شوند

فارس: چه کسی از ارائه این آمارها ناراحت شده و می‌شود؟ بگویید چه کسی است که ما با آنها صحبت کنیم.

مهدی‌زاده: خیلی‌ها ناراحت شده‌اند؛ به هر حال متولی آنها هستند و آمار باید از کانال آنها ارائه شود؛ ما محاسباتی انجام داده و آماری استخراج کرده‌ایم، اما در آموزش و پرورش با این مدل حساب نمی‌کنند، علت اختلاف اینجاست؛ آنها دانش‌آموزان را با یک فرمول کلی حساب می‌کنند، اما من در سال گذشته آمار بازمانده از تحصیل‌ها را با نام استخراج کردم و کد ملی کودکانی که در برخی مناطق به مدرسه نرفته‌اند را به دست آوردم؛ اگر به مدرسه نرفته‌اند بازمانده از تحصیل محسوب می‌شوند.

*استخراج تعداد دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل بر اساس یارانه دریافتی

فارس: آیا شما علت این مدرسه نرفتن کودکان و اینکه بازمانده از تحصیل شده‌اند را بررسی کرده‌اید؟ زیرا خانم قربان، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش عنوان کردند که برخی کودکان هستند که فوت می‌کنند و خانواده آنها، شناسنامه او را به هر علتی باطل نمی‌کند و آنها هم هر سال جزء آمار بازمانده از تحصیل‌ها محسوب می‌شود، آیا این موضوع را قبول دارید؟

مهدی‌زاده: ما آمار بازمانده از تحصیل‌ها را به اسم آنها و با توجه به یارانه‌ای که دریافت می‌کنند، استخراج می‌کنیم؛ الان با افتخار باید بگویم آمارهای ثبتی ما جزء آمارهای قابل قبول دنیا محسوب می‌شود؛ در هر روستا یک خانه بهداشت داریم و در هر جایی که کودک به دنیا می‌آید 10ها نفر هستند که این موضوع را ثبت می‌کنند و دیگر مثل قدیم‌ها نیست که وقتی کسی فوت کرد در هیچ جایی ثبت نشود؛ آن بهورزی که در روستا حضور دارد، وظیفه‌اش همین است که این موضوعات را ثبت کند؛ 20 سال پیش می‌توانستیم بگوییم درصدی از افراد شناسنامه دارند اما فوت شده‌اند، اما الان بسیار نادر است.

*اغلب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل در تهران هستند

جالب است اغلب افراد بازمانده از تحصیل در روستاها نیستند و در شهرها هستند، در همین تهران و بغل گوش ما و در سر همین چهارراه‌ها کودکان بازمانده از تحصیل وجود دارند؛ همین کودکان 5 یا 6 ساله‌ای که سرچهارراه‌ها اسپند دود می‌کنند و یا گدایی می‌کنند را نمی‌بینید؟ ساعت 10 صبح هنگامی که مدارس یک نوبته هستند، این کودکانی که سرچهارراه‌ها گل می‌فروشند، بازمانده از تحصیل نیستند؟ حالا من اینها را بگویم فوت کرده‌اند و شناسنامه الکی دارند؛ این واقعیت تلخی است که وجود دارد.

نمی‌گویم مشکل از نبود معلم و مدرسه است، ما مشکل اقتصادی، فرهنگی و خانواده داریم و 10ها علت دارد؛  من متخصص نیستم تا این موضوعات را بررسی کنم، اما این یک واقعیت تلخ است که تعدادی از کودکان بازمانده از تحصیل ثبت‌نام نمی‌کنند و منتظر می‌شوند 10 تا 12 ساله شوند و در نهایت بیسواد محسوب می‌شوند.

فارس: آیا می‌شود تفکیکی بین دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل با کسانی که دیگر سن آنها زیاد شده و بیسواد هستند، قائل بود؟

مهدی‌زاده: هرچه سن بالاتر می‌رود، تعداد بیسوادان بالاتر می‌رود؛ مثلا اگر 80 ساله‌ها را نگاه کنید ممکن است 50 درصد بیسواد باشند و در بین 50 تا 60 ساله‌ها حدود 20 درصد بیسواد داشته باشیم و بین 10 تا 20 سال هم حدود 8 درصد بیسواد داشته باشیم؛ هرچه سن پایین‌تر می‌آید به علت بالارفتن پوشش تحصیلی و آگاهی مردم و علل مختلف، پوشش بهتر می‌شود؛ ما 20 سال پیش تعداد بازمانده از تحصیل‌هایمان خیلی زیاد بود که الان 30 ساله شده‌اند؛ الان این آمار کم شده اما همان کم هم زیاد است.

فارس: این آماری که وجود دارد و نشان می‌دهد بیش از 9 میلیون بیسواد در کشور وجود دارد بازهم بسیار زیاد است، آیا این آمار برای جمعیت کشورمان زیاد نیست؟

مهدی‌زاده: این آمار را مرکز آمار داده است، ما نه متولی شمارش هستیم و نه متولی آموزش و پرورش، ما هم شاهد همین آمار هستیم.

*9 میلیون و 700 هزار ایرانی بی‌سواد هستند

فارس: یکی از کارهای اصلی سازمان نهضت سوادآموزی همین است که موضوع سوادآموزی را در کشور با سرعت دنبال کند و علت سؤالات ما هم همین است.

مهدی‌زاده: مسئله اینجاست که ما هر ساله این کار را انجام می‌دهیم و همین الان هم می‌گوییم 9 میلیون و 700 هزار نفر در کشور بیسواد هستند و یک نفر نیست که ما بگوید اینها کجا هستند؛ ممکن است تا 5 سال آینده این آمار را آموزش دهیم اما از کجا معلوم که این‌ها همان‌هایی هستند که جزء آن 9 میلیون و 700 هزار نفری هستند که مرکز آمار اعلام کرده است؟

مبنای آماری ما خوداظهاری و عملکردمان، ثبتی است؛ باید یک جایی این مبناها را تغییر دهیم تا این آمار و اطلاعات ما به آمار و اطلاعات ثبتی برگردد، زیرا وقتی الان اطلاعات دقیق است، ورود و خروج نام و آموزش‌ها دقیق است و کد ملی وجود دارد، لزومی ندارد با آمارهای احتمالی طرف باشیم. اگر با آمارهای ثبتی طرف باشیم تعداد بیسوادان ما آن تعداد نیست.

*تعداد بیسوادان در کشور کمتر از آمار اعلام شده است

فارس: یعنی آمار واقعی تعداد بیسوادان موجود در کشور کمتر است یا بیشتر؟

مهدی‌زاده: کمتر است؛ خیلی کمتر است؛ نمونه‌هایی دارم اما نمی‌توانم بحث کنم چون مبنا قانوناً همان سرشماری است؛ اما ما نمونه گرفتیم، مثلاً 1000 نفر را از جایی گرفتیم و تست کردیم؛ آنهایی را که در سرشماری گفتند بیسواد هستند را تست کردیم ببینیم چه وضعیتی دارند، متوجه شدیم یک تعدادی مدرک تحصیلی دارند و در آموزش و پرورش درس خوانده‌اند، برخی دیپلم داشتند و تا مقطع راهنمایی و متوسطه و در نهضت درس خوانده بودند؛ اما گفته بودند که بیسواد هستند.

*علت اعلام بیسواد بودن توجه به قشر فقیر در کشور است

فارس: چرا اینطور است؟ خودشان عنوان کرده‌اند که بیسواد هستند؟

مهدی‌زاده: اینها از جای دیگری که نیامده‌اند؛ مردم ایران هستند و احساس می‌کنند در کشور برای مردم فقیر بیشتر ارزش قائل می‌شود؛ وقتی آدم بیسواد باشد بیشتر کمکش می‌کنند، شما باشید این کار را نمی‌کنید؟ مثلاً راهنمایی و رانندگی به بیسوادان راحت‌تر گواهینامه می‌دهد و به بیسوادان بهتر خدمات ارائه می‌دهند.

فارس: این موضوعی که شما فرمودید یعنی اینکه شما با چالش بزرگی رو به رو هستید.

مهدی‌زاده: بله، آمار و اطلاعات بحث و معضل اصلی کشور ما است؛ آمار محکم و منسجم که بگوییم چه چیزی است نمی توانیم بگوییم، ما باید به آمار سرشماری استناد کنیم.

*سرشماری می‌گوید در 18 هزار روستای کشور بیسواد است، اما حتی یک بیسواد هم نبود

فارس: پس نتیجه می‌گیریم که به نظر شما آمار بیسوادان کشور از 9 میلیون و 700 هزار نفر کمتر است؟

مهدی‌زاده: واقعیت باید کمتر باشد، در حال حاضر در بیش از 18 هزار روستای کشور بیسوادی به صفر رسیده است و هیچ بیسوادی زیر 50 سال نداریم حتی یک نفر هم وجود ندارد، اما در سرشماری می‌گویند وجود دارد؛ ما خانه به خانه روستاها را رفته‌ایم و بررسی کردیم؛ یک نفر بیسواد هم وجود نداشت، اما سرشماری نشان می‌دهد مثلاً 8 نفر بیسواد در این روستا است؛ حالا من باید چه کار کنم، من می‌روم آنجا سوادآموزی کنم که همه بیسوادان مدرک نشانم می‌دهند که سواد دارند، باید چه کار کنم؟




تاریخ: چهار شنبه 17 مهر 1392برچسب:,
ارسال توسط شبنم مختاری
1 نظر

 

 

ابتكار معاون وزير آموزش و پرورش براي سخن گفتن با كودكان

عمو بهرام خواستار راه‌اندازي زنگ بازي آزاد در مدارس شد


معاون وزير آموزش و پرورش ، خواستار راه اندازي زنگ بازي آزاد در مدارس شد.

به گزارش مركز اطلاع رساني و روابط عمومي وزارت آموزش و پرورش به نقل از كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان ، دكتر حجت‌الاسلام بهرام محمديان، رييس سازمان پژوهش و برنامه‌ريزي كه دومين سخنران جشن روز كودك بود هنگامي كه پشت تريبون قرار گرفت برخلاف شيوه سخنرانان بزرگ‌سال سخنش را اين‌گونه آغاز كرد: يكي بود يكي نبود يك عمو بهرامي بود كه خوابي ديد. ديد كه دوباره به سن كودكي بازگشته و مي‌تواند كارهايي كه آرزو داشته انجام بدهد را دوباره به انجام برساند.

دكتر محمديان در ادامه سخن با كودكان، قصه‌اش را اين‌گونه ادامه داد: عمو بهرام وقتي ديد كه دوباره به سن كودكي بازگشته خوشحال شد و وقتي ديد مي‌تواند به كودكان بگويد كه چه تجربه‌اي داشته شروع به سخن گفتن با آن‌ها كرد و گفت همه بچه‌ها بايد از تغذيه سالم برخوردار باشند.

معاون وزير آموزش و پرورش قصه‌اش را خطاب به بزرگتر و متوليان كودكان ادامه داد و افزود: هر وقت عمو بهرام مي‌خواست بازي كند بزرگترهايش مي‌گفتند خانه جاي بازي نيست، بلند بلند در آپارتمان حرف نزنيد در حالي كه بزرگ‌ترها بايد بچه‌ها را براي بازي به پارك، كانون و اماكن مناسب ببرند.

حجت‌الاسلام محمديان همچنين قصه‌اش را با وضعيت مدارس ادامه داد و گفت: در مدرسه‌ها بايد زنگ آزاد براي بازي آزاد بچه‌ها بگذارند و مدارس بايد بتوانند اسباب بازي و زنگ آزاد بازي براي دانش‌آموزان فراهم كند.

معاون وزير آموزش و پرورش در مراسم جشن كودكان، قصه‌اش را با جذابيت براي حاضران ادامه داد و افزود: عمو بهرام به خاطر آورد كه وقتي بازي مي‌كردند خيابان بود و جاي بازي نبود و حالا بايد بزرگ‌ترها جاي بازي و زندگي كودكان را امن و ايمن كنند.

اين روحاني فعال در حوزه كودكان كه پيشتر نيز خود مديريت در كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان را تجربه كرده است همچنين تاكيد كرد: ما بچه‌هاي ايران ناراحتيم كه دوستان كودك‌مان در عراق با انفجار بمب‌ها امنيت‌شان به مخاطره مي‌افتد و كودكان افغاني روي مين مي‌روند، كودكان در سوريه كشته مي‌شوند و كودكان فلسطيني هم‌چنان بي‌خانه و بي‌مدرسه‌اند.

حجت‌الاسلام محمديان قصه عمو بهرام خود را اين‌گونه پايان داد كه قصه ما به سر رسيد آقا كلاغه به منزل نرسيد ولي آن‌چه راست بود آن بود كه زنده باد كودكي زنده باد زندگي.





تاریخ: چهار شنبه 17 مهر 1392برچسب:,
ارسال توسط شبنم مختاری
 اخبار  

  مرکزی-اختصاص بخشي از نمره ارزشيابي سالانه مديران مدارس ومديران مجتمعها به عملكرد انان در حوزه سواد اموزي تاریخ خبر :  16/07/92
در جلسه شوراي معاونين مطرح ومصوب شد ۶ نمره براي مديران مدارس و۳نمره معاونين اموزشي مناطق وشهرستانهاوهمچنين ۲نمره از ارزشيابي سالانه روئساي محترم ادارات به عملكرد انان در حوزه سواد اموزي اختصاص يابد



 مينايي معاون محترم سواد اموزي اداره كل اموزش وژرورش استان : به منظور مشاركت وهمكاري هرچه بيشتر مديران مدارس مستقل ومجتمعهاي آموزشي وژرورشي در محو بيسوادي موضوع تاثير عملكرد انان وهمچنين روساي محترم ادارات ومعاونين اموزشي مناطق تابعه استان در ارزشيابي سالانه انان توسط معاون سواد اموزي استان در جلسه  شوراي معاونين مطرح ومصوب شد ۶ نمره براي مديران مدارس و۳نمره معاونين اموزشي مناطق وشهرستانهاوهمچنين ۲نمره از ارزشيابي سالانه روئساي محترم ادارات به عملكرد انان در حوزه سواد اموزي اختصاص يابد .

 




تاریخ: سه شنبه 16 مهر 1392برچسب:,
ارسال توسط شبنم مختاری

 اون كه سواد نداره                                           خسته روزگاره

كتاب هيچي نخونده                                        تاريخ و ياد نداره

شماره هاي تلفن                                         بر اي اون سياهه

نوشته ي خيابون                                           براش مثل گياهه

بي خبر از مجله                                          روزنامه هيچ نخونده

حوصله اش سر مي ره                                 توي خونه مي مونه

هيچ كس ازش نمي خواد                                براشون كاري كنه

چون كه سواد نداره                                    خراب كاري مي كنه

دنياي اون چه تاره                                           هميشه بي قراره

تو آسمون دنيا                                                    يه ستاره نداره

خورشيد باسوادي                                            تو قلب ما روشنه

براي ما بچه ها                                                از همه چيز بهتره

راضيه عسگري كلاس چهارم ابتدايي از آموزشگاه الزهرا شهرستان فامنين- استان همدان

 




تاریخ: سه شنبه 16 مهر 1392برچسب:,
ارسال توسط شبنم مختاری
 
    اخبار  

  شهر قدس رتبه اول در جذب سواد آموز شهرستانهای تهران را کسب کرد تاریخ خبر :  16/07/92
با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی،طی مراسمی، در شهرستانهای استان تهران ،از شهرستان قدس به سبب کسب رتبه برتر سوادآموزی تقدیر گردید.

 

 

 با حضور معاون  وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی،طی مراسمی، در شهرستانهای استان تهران ،از شهرستان قدس به سبب کسب رتبه برتر سوادآموزی تقدیر گردید. در این مراسم که کلیه روسای ادارات سوادآموزی و مسئولین استانی حضور داشتند از آقای محمد درزی،کارشناس مسئول سوادآموزی آموزش و پرورش شهرستان قدس با اهداء لوح تقدیر و جایزه تجلیل شد.
 
سهمیه شهرستان قدس در دوره های سوادآموزی،تحکیم و انتقال 2407 نفر بوده که تا پایان شهریور 92 عملکرد این شهرستان 2532 نفر بوده است. که با 32/105 درصد،رتبه یکم را در شهرستانهای استان کسب کرد.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



تاریخ: سه شنبه 16 مهر 1392برچسب:,
ارسال توسط شبنم مختاری

 

 ای کاش روزی همه این اسلحه ها به قلم تبدیل شوند وهمه باهم  دست در دست هم(ایران را مدرسه کنیم)

(امام خمینی)

 

دوران سواد اموزی دورانی بود که هر روزش خاطره ای بود بیشتر خاطرات شیرینی بود که

در ذهن مااموزشیاران برای همیشه تاریخ نقش بسته   و می ماند تا از لابلای این خاطرات برای ایندگان مطالبی

مفید بجا بماند  

 

  از بین  سواد اموزان کلاس نهضت سواد اموزی ّ،سواد اموزی داشتیم که  در کلاس مقدماتی یا دوره سواد اموزی کنونی ثبت نام کرده بود  خیلی مرتب وبموقع در کلاس درس حضور پیدا می کرد از خانواده محترم ازادگان  هم بود  . خانم خوبی بود فقط دوست داشت درس یاد بگیرد ولی توان یادگیری کمی داشت شاید هم بخاطر  اینکه بیشتر به وضعیت جسمانی وروحی همسرش میرسید دیگر حوصله ای برایش نمانده بود که جا دارد همین جا از تلاش همه این همسران تلاشگر قدردانی کنیم :ناهید  خانم با همه علاقه ای که داشت نه توان شمارش پول را داشت یعنی اصلا نمیشناخت  که این پول دویست تومنی است یا هزاری، ان قدر برایم سخت بود که چگونه میشود پول را در سن چهل سالگی به او یاد داد از هر اسکناس وهر پول فلزی  یک عد بکلاس اوردم و هر جلسه با یک مبلغ پولی با او کار کردم تا جایی که از خودش خاستم همان اسکناس را خودش برایم بیاورد.

 و بگوید که چه مبلغی است انقدر با هم کار کردیم  که یک روز همه پولهایی که هر جلسه با خودش می اورد برایم خواند و چقدر خوشحال شدیم من بیشتر ّّّّ، بعد از او خواستم تا از ماشینی که در حال فروش میوه بود گوجه مورد نیاز منزل را بخرد تا مطمّئن شوم که دیگر براحتی میتواند کارهای بیرون از منزل خود را انجام بدهد  خیلی خانم خوبی بود باعث نشاط وشادی در محیط کلاس بود بگونه ای که متوجه تمام شدن ساعت کلاس نمیشدیم   امیدداریم سواد اموزانی که در این راه با ما نهایت دوستی و همکاری را داشتند موفق وسعادتمند باشند بنده الان هم که در کلاسهای ابتدایی برای بچه ها تدریس میکنم به نوعی با بیشتر سواد اموزانم ارتباط دارم و از حالشان جویا میشوم  و در مناسبتها به دیدار هم می رویم. 

 

 




تاریخ: دو شنبه 15 مهر 1392برچسب:,
ارسال توسط شبنم مختاری

 

نهضت سوادآموزي اداره كل آموزش و پرورش استان قزوين

۸۵۷ نفر در دوره هاي سواد آموزي استان قزوين شركت كردند





۸۵۷ نفر در دوره هاي سواد آموزي استان قزوين شركت كردند 

قزوين- سرپرست معاونت نهضت سوادآموزي اداره كل آموزش و پرورش استان قزوين گفت: از ابتداي سال جاري ۸۵۷ نفر در استان تحت پوشش دوره هاي سوادآموزي قرار گرفتند.  صادق شاه حسيني روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: ۷۱۴ نفر از اين افراد تحت پوشش در دوره هاي سوادآموزي و ۱۴۳ نفر نيز در دوره هاي تحكيم سواد مي باشند.
وي با اشاره به اينكه ثبت نام در دوره هاي انتقال نيز تا پايان مهرماه امسال ادامه دارد اضافه كرد: در دوره هاي انتقال سوادآموزان با گذراندن ساعات آموزش و خواندن كتاب هاي درسي، مدرك تحصيلي ششم ابتدايي را دريافت مي كنند.
شاه حسيني ادامه داد: هدف از اجراي اين طرح ادامه تحصيل بي سوادان و كم سوادان در مقاطع بالا، كسب مهارت هاي خواندن و نوشتن و به صفر رساندن بيسوادي تا پايان برنامه پنجم توسعه مي باشد.
وي با اشاره به اينكه تمام آموزشياران نهضت سوادآموزي استان جذب آموزش ابتدايي شده اند ادامه داد: آموزش نيروهاي سوادآموز استان به سه روش از طريق معلمان بصورت اضافه كار، برون سپاري به تشكل ها و موسسات خدمات آموزشي مردم نهاد و دستگاه هاي داراي افراد بيسواد مانند كميته امداد و بهزيستي انجام مي شود.
شاه حسيني با بيان اينكه عمده اين آموزش ها از طريق برون سپاري انجام مي شود، افزود: از سال ۹۰ پس از تغيير ساختار اداري نهضت سوادآموزي ساختار آموزشي نيز تغيير كرد و سه مرحله آموزش بزرگسالان سوادآموز در قالب سوادآموزي، انتقال و دوره تحكيم ايجاد شد.
سرپرست معاونت نهضت سوادآموزي اداره كل آموزش و پرورش استان قزوين در ادامه نشر فرهنگ اسلامي، استفاده حداكثري از ظرفيت ها و افزايش كيفيت آموزشي را از مهمترين سياستهاي سازمان نهضت سوادآموزي در سال جاري برشمرد.

 





تاریخ: دو شنبه 15 مهر 1392برچسب:,
ارسال توسط شبنم مختاری
   
     
     

  باحضور معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی مدرسه خیرساز شهیدان تقی زاده آموزش و پرورش بهارستان افتتاح شد تاریخ خبر :  15/07/92
 
 
باقرزاده :فعالیت خیرین فراتر از سن آدمی است و برای آن نمی توان قدر و پاداشی تعیین کرد
 

با حضور معاون وزیر  و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی

مدرسه خیر ساز  شهیدان  تقی زاده آموزش و پرورش  ناحیه 2 بهارستان افتتاح شد.

 به گزارش اداره روابط عمومی  آموزش و پرورش شهرستانهای تهران  در این مراسم  که با حضور مسئولین  کشوری و لشکری  برگزارشد ،آقای باقرزاده  معاون  وزیر و رئیس سازمان نهضت  سواد آموزی  با بیان  جایگاه  رفیع  شهدا گفتند :  فعالیت  خیرین  فراتر از سن آدمی  است و برای آن  نمی توان  قدر و پاداشی تعیین کرد  که این نکته در احادیث و قرآن کریم  به آن اشاره است . وی در ادامه اظهار داشتند : زنده شدن   دوباره  انسانها به واسطه علم است  و هرکسی که در راستای  توسعه و ترویج علم گام بردارد در واقع همانند فرد خیر تلاش کرده  و از ثواب آن بهره مند شده است که نمی توان قدر و اندازه ای برای آن تعیین کرد.




تاریخ: دو شنبه 15 مهر 1392برچسب:,
ارسال توسط شبنم مختاری

 


شماره 1885/1/922 تاریخ13/7/92 راهنمای عمل دوره سواد آموزی ویژه کارشناسان استانها و شهرستانها و مناطق آ-پ کشور


شماره بخشنامه : 1885/1/922                 تاریخ بخشنامه : 13/07/92
  فایل ضمیمه



تاریخ: دو شنبه 15 مهر 1392برچسب:,
ارسال توسط شبنم مختاری

بسم الله الرحمن الرحیم ن و القلم و ما یسطرون ملت شریف ایران می دانید که در رژیم گذشته آنچه بر ملت مبارز ایران سایه افکنده بود، علاوه بر دیکتاتوری و ظلم، تبلیغات بی محتوا و هیچ را همه چیز جلوه دادن بود. ملتی که در همه ابعاد از حوایج اولیه محروم بود وانمود می شد که در اوج ترقی است.

 

از جمله حوایج اولیه برای هر ملت در ردیف بهداشت و مسکن بلکه مهمتر از آنها، آموزش برای همگان است. مع الاسف کشور ما وارث ملتی است که از این نعمت بزرگ در رژیم سابق محروم و اکثر افراد کشور ما از نوشتن و خواندن بر خور دار نیستند چه رسد به آموزش عالی. مایه بس خجلت است که در کشوری که مهد علم و ادب بوده و در سایه اسلام زندگی می کند که طلب علم را فریضه دانسته است، از نوشتن و خواندن محروم باشد. ما باید در برنامه درازمدت فرهنگ وابسته کشورمان را به فرهنگ مستقل و خودکفا تبدیل کنیم و اکنون بدون از دست دادن وقت و بدون تشریفات خسته کننده برای مبارزه با بی سوادی بطور ضربتی و بسیج عمومی قیام کنیم تا ان شاء الله در آینده نزدیک هر کس نوشتن و خواندن ابتدایی را آموخته باشد.

 

برای این امر لازم است تمام بی سوادان برای یادگیری و تمام خواهران و برادران با سواد برای یاد دادن بپاخیزند و وزارت آموزش و پرورش با تمام امکانات به پا خیزد و از قرطاس بازی و تشریفات اداری بپرهیزد . برادران و خواهران ایمانی ! برای رفع این نقیصه درد آور بسیج شوید و ریشه این نقص را از بن بر کنید . تعلیم و تعلم عبادتی است که خداوند تبارک و تعالی ما را بر آن دعوت فرموده است . ائمه جماعات شهر ستانها و روستاها مردم را دعوت نمایند و در مساجد و تکایا با سوادان نوشتن و خواندند را به خواهران و برادران خود یاد دهند و منتظر اقدامات دولت نباشند و در منازل شخصی اعضای بی سواد را تعلیم کنند و بی سوادان از این امر سر پیچی نکنند

 

. من از ملت عزیز امید دارم که با همت والای خود بدون فوت وقت ایران را به صورت مدرسه ای در آورند و در هر شب و روز و در اوقات بی کاری یکی دو ساعت را صرف این عمل شریف نمایند . بپا خیزید که خداوند متعال با شماست . از خدای تعالی سعادت و سلامت و رفاه ملت شریف را خواستارم . و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته روح الله الموسوی الخمینی هفتم دی ماه 58 مطابق با هشتم صفر 1400




تاریخ: یک شنبه 14 مهر 1392برچسب:,
ارسال توسط شبنم مختاری

 کلاس‌های سوادآموزی چگونه تشکیل خواهد شد.
رئیس کمیته آموزش و پرورش مجلس گفت: رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با حضور در کمیسیون آموزش مجلس، اعلام کرد افراد بی‌سواد توسط معلمان، آموزش فردی داده می‌شوند.



عطاءالله سلطانی‌صبور، رئیس کمیته آموزش و پرورش مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس«توانا» در خصوص برنامه‌های کمیسیون آموزش مجلس، اظهار داشت: طی روزهای گذشته مسئولان وزارت آموزش و پرورش با حضور در این کمیسیون در خصوص مباحث مربوط به افراد بازمانده از تحصیل، نهضت سوادآموزی و پیگیری مطالبات مالی این وزارتخانه مطالبی مطرح کردند.

*برگزاری کلاس‌های سوادآموزی به صورت فردی

سلطانی‌صبور گفت: رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور گزارش کاملی در خصوص مباحث مربوط به سطح سوادآموزی و تعداد افراد تحت پوشش و مسائل مربوط به این بخش در کمیسیون بیان کرد و بر اساس آماری که ارائه داد، در کشور حدود 9 میلیون نفر بی‌سواد وجود دارد.

وی افزود: البته تعریف فرد بی‌سواد از نظر 92 کشور جهان، شخصی است که سواد خواندن، نوشتن و حساب کردن را ندارد اما در کشور ایران، فردی که بتواند علاوه بر توانایی انجام این موارد، قرآن نیز بخواند به عنوان شخص باسواد شناخته می‌شود.

رئیس کمیته آموزش و پرورش ادامه داد: افراد بزرگسالی که سن آنها بین 10 تا 50 سال باشد، تحت پوشش نهضت سوادآموزی قرار می‌گیرند. در گذشته کلاس‌های نهضت به صورت جمعی و در یک کلاس درس برگزار می‌شد، اما اکنون عمده این کلاس‌ها به صورت فردی تشکیل می‌شود.

وی عنوان کرد: با توجه به اینکه اکثر آموزش یاران نهضت جذب وزارت آموزش و پرورش شده‌ و زیر مجموعه این وزارتخانه قرار گرفته‌اند، اکنون معلمان این وزارتخانه افراد بی‌سواد را آموزش فردی داده و این آموزش سه ساله شده و در سه مرحله سوادآموزی، تکمیلی و تعمیق صورت ‌می‌گیرد.

سلطانی‌صبور اضافه کرد: نکته‌ای که در خصوص بی‌سوادی مطرح است اینکه افرادی که در کشورهای دیگر بی‌سواد بوده و یا دنبال سوادآموزی نمی‌روند، محدودیت‌هایی برای آنها وجود دارد اما در ایران چنین محدودیت‌هایی وجود ندارد، حتی برای آنها به عنوان مثال آموزش‌های رایگان و دولتی نیز وجود دارد که استفاده نمی‌کنند؛ که باید در این خصوص در قوانین کشور بازنگری‌هایی صورت گیرد.

*اختصاص سرویس نقلیه رایگان به مدارس روستا مرکزی

رئیس کمیته آموزش و پرورش در خصوص بحث سرویس مدارس روستایی در نشست اعضای کمیسیون با مسئولان وزارت آموزش و پرورش، بیان داشت: بحث درباره روستاهایی است که تعداد دانش‌آموزان آنها اندک بوده و جمعیت لازم برای تشکیل و برگزاری کلاس درس را ندارند، دانش‌آموزان این روستاها در یک روستای مرکزی که ظرفیت لازم را برای برگزاری کلاس درس دارد به تحصیل مشغول می‌شوند.

وی ادامه داد: مقرر شده بود که آموزش و پرورش با اختصاص بودجه‌ای، وسیله نقلیه رایگان را در اختیار این دانش‌آموزان قرار داده تا نقل و انتقال آن‌ها به مدرسه و روستای محل سکونتشان انجام شود که در این زمینه نیز با توجه به کسری بودجه‌ای که وجود داشت، مقرر شد معاون توسعه و مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش این موضوع را به طور دقیق پیگیری کند تا مشکلات این بخش نیز برطرف شود.

*دعوت از مسئولان مالی دولت در کمیسیون برای برطرف کردن مشکلات مالی آموزش و پرورش

سلطانی‌ صبور در خصوص سرانه اندک مدارس یادآور شد: حدود 50 میلیارد تومان بابت سرانه مدارس به حساب وزارت آموزش و پرورش واریز شده است اما این هزینه جوابگوی مخارج مدارس کل کشور نیست.

وی افزود: مقرر شد تا با پیگیری مسئولان مالی این وزارتخانه و کمیسیون آموزش مجلس از مسئولان مالی دولت از جمله معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی و سرپرست معاونت توسعه مدیریت ریاست جمهوری دعوت شود تا با مطرح کردن مسائل و مشکلات مالی وزارت آموزش و پرورش از جمله هزینه‌های مربوط به سرانه، مدارس شبانه‌روزی، روستا مرکزی، اضافه‌کاری‌ها و مطالبات بازنشستگان و امتحانات بتوان این مشکلات را برطرف کرد.

* 7/98 درصد افراد بازمانده از تحصیل تحت پوشش آموزش دوره ابتدایی قرار گرفته‌اند

رئیس کمیته آموزش و پرورش در خصوص حضور دیگر مسئولان وزارت آموزش و پرورش در کمیسیون آموزش مجلس و ارائه گزارش از سوی آنها، اظهار داشت: رئیس سازمان مدارس غیر دولتی در کمیسیون حضور پیدا نکرد اما معاون آموزش ابتدایی در خصوص افراد بازمانده از تحصیل و آمار پوشش تحصیلی این افراد در دوره ابتدایی گزارش‌هایی را ارائه داد.

وی اضافه کرد: به گفته معاون آموزش ابتدایی، 7/98 درصد این افراد تحت پوشش آموزش دوره ابتدایی قرار گرفته‌اند که اکثر مشکلات عدم تحصیل آنها به دلیل مسائل مهاجرت، زندگی عشایری و عدم قابلیت آموزش آنها بوده است.

سلطانی‌صبور گفت: معاون عمرانی وزارت آموزش و پرورش نیز علاوه بر بیان گزارش‌های خود، اعلام کرد که از کل بودجه‌ای که مقرر شده بود به بخش عمرانی این وزارتخانه اختصاص پیدا کند 10 درصد پرداخت شده است.

*مسئولان مدارس نمی‌توانند بابت آموزش از اولیا وجهی دریافت کنند

رئیس کمیته آموزش و پرورش در خصوص بازدید از مدارس عنوان کرد: از زمان بازگشایی مدارس تاکنون از چند مدرسه در مناطق مختلف تهران بازدید به عمل آمده است که معمولاً مدارس غیرانتفاعی و شاهد دارای مشکلات کمتر و مدارس دولتی به دلیل کمبود سرانه دارای مشکلات فراوانی بودند که باید در این زمینه توجه بیشتری صورت گیرد.

وی در خصوص دریافت اجباری وجه در مدارس دولتی گفت: آموزش تا پایان دوره متوسطه در مدارس دولتی رایگان است اما در برخی اوقات به دلیل کارهای فوق برنامه از اولیا وجهی دریافت می‌شود، اما مسئولان مدارس نمی‌توانند بابت آموزش از اولیا پولی دریافت کنند.

سلطانی‌صبور خاطر نشان کرد: همانطوری که مطالبات بسیاری از وزارت آموزش و پرورش وجود دارد، در مقابل باید از این وزارتخانه نیز حمایت شود و به خصوص مجموعه دولت باید مساعدت بیشتری نسبت به این وزارتخانه داشته باشد.

 




تاریخ: جمعه 12 مهر 1392برچسب:,
ارسال توسط شبنم مختاری
 

فرهنگیان می‌توانند در نهضت سوادآموزی "حق‌التدریسی" فعالیت کنند 
 

رییس سازمان نهضت سوادآموزی کشور از فراهم شدن شرایط جدید در سامانه بکفا برای صدور ابلاغ "حق‌التدریس فرهنگیان شاغل و بازنشسته در نهضت سوادآموزی" خبر داد.


علی باقرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: شرایطی در سیستم‌های نرم‌افزاری بکفا فراهم شده که برای معلمان رسمی، پیمانی و بازنشسته و کلیه کارکنان دولت ابلاغ حق‌التدریسی صادر می‌شود. بر همین اساس امکان استفاده از وقت موظف و غیرموظف معلمان رسمی و پیمانی، شاغل و بازنشسته آموزش و پرورش برای حق‌التدریس نهضت سوادآموزی فراهم می‌شود.


وی افزود: بر همین اساس می‌توان از ظرفیت فرهنگیان برای همکاری در مجموع نهضت سوادآموزی استفاده کرد. آنچه که مسلم است، پرداخت این حق‌التدریسی‌ها طبق احکام کارگزینی در استان‌ها و شهرستان‌ها خواهد بود، لذا معلمانی که داوطلب باشند تا از وقت‌های موظف و غیرموظف خود برای حق‌التدریس در نهضت استفاده کنند، این شرایط فراهم شده است.


رییس سازمان نهضت سوادآموزی کشور همچنین از باز تولید کتاب‌های درسی نهضت‌ سوادآموزی خبر داد و گفت: در حال حاضر حدود 20 عنوان پژوهشی در بخش‌های مختلف سوادآموزی در حال اجراست، چرا که معتقدیم باید نیازسنجی آموزشی از جامعه هدف صورت بگیرد.


باقرزاده با بیان اینکه باید انگیزه و مفاهیم مورد نیاز سوادآموزان به درستی احصاء شود، گفت: محتوای آموزشی و روش‌های آموزش برای سال جدید مورد بازنگری قرار می‌گیرد.



تاریخ: جمعه 12 مهر 1392برچسب:,
ارسال توسط شبنم مختاری

 

با تشكیل یك كلاس سواد آموزی 400ساعت اضافه كار در یافت نمایید.

 
 

 

با تشكیل یك كلاس سواد آموزی 400ساعت اضافه كار در یافت نمایید. تاریخ خبر : به گزارش کاظمی رئیس نهضت سوادآموزی ناحیه1قزوین :مدیران و معلمان شاغل و بازنشسته می توانند با تشكیل یك كلاس سواد آموزی با حد نصاب 6نفرمبلغ 400ساعت اضافه كار آموزشی طبق حكم كارگزینی در یافت نمایند




تاریخ: چهار شنبه 10 مهر 1392برچسب:,
ارسال توسط شبنم مختاری
 

 

    اخبار  
     

  معاون وزیرو رئیس سازمان نهضت سواد آموزی درجمع کارکنان روساو کارشناسان معاونت سوادآموزی شهرستانهای استان تهران تاریخ خبر :  10/07/92
 
 
ریشه کنی بیسوادی مقوله ای نیست که تنها به سازمان نهضت سواد آموزی مرتبط باشد ،بلکه نیازمند مشارکت سایر دستگاهها نیز است


معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی در جمع  کارکنان روسا و کارشناسان   معاونت سوادآموزی شهرستانهای استان تهران:

ریشه کنی بیسوادی مقوله ای نیست که تنها به سازمان نهضت سواد آموزی مرتبط باشد ،بلکه نیازمند مشارکت سایر دستگاهها نیز است .

آقای باقرزاده معاون وزیر و رئیس سازمان سوادآموزیدر این جلسه طی سخنان مبسوطی به بررسی سیاست های ابلاغی سازمان سوادآموزی در سال 92 پرداخته و یکی از دلایل بالا بودن آمار جذب سوادآموزان را نتایج تلاش مسئولین سوادآموزی و آموزش دهندگان برشمردند ،ایشان درباره تعیین مرز افراد بیسواد و باسواد براساس تعاریف مختلف که یکی از مهمترین آنها "اعلام مرکز آمار کشور است" اظهار کردند: از نظر نهضت ،افرادی که توانایی خواندن ،نوشتن ،روخوانی قرآن و چهارعمل اصلی ریاضی را دارند ،علی رغم داشتن یا نداشتن مدرک ،باسوادمحسوب می شوند .

آقای باقرزاده با بیان اینکه دستگاهها و موسسات علمی کشور در قبال بیسوادی احساس وظیفه نکرده اند تصریح کرد :ریشه کنی بیسوادی مقوله ای نیست که تنها به سازمان نهضت مرتبط باشد ،بلکه نیازمند مشارکت سایر دستگاهها نیز است .

 در این جلسه که با حضور آقای جانبزرگی معاون توسعه مدیریت استان  و مدیریت آموزش و پرورش شهر قدس تشکیل شده بود، در ابتدا آقای سلطان زاده و سپس هریک از روسا و کارشناسان گزارش عملکرد و سئوالات خود را بیان داشتند.




تاریخ: چهار شنبه 10 مهر 1392برچسب:,
ارسال توسط شبنم مختاری
آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 26
بازدید دیروز : 22
بازدید هفته : 71
بازدید ماه : 144
بازدید کل : 41347
تعداد مطالب : 600
تعداد نظرات : 24
تعداد آنلاین : 1

Alternative content


حذف لینک مخفی ما حرام بوده و عواقب اخروی خواهد داشت

   السلام علیک یا سلطان خراسان

height="300" style="position:fixed; right:0px; top:0px; margin:0px; padding:0px"> Fixed Pic by www.1abzar.com ---> دریافت کد خداحافظی

دریافت کد پیغام خوش آمدگویی

t
khabarkhoon.com
تاریخ روز
=367DB3&kadr=1&shahr=17-1">